tit-reglaments

Reglament de les 12 hores individuals

Aquesta prova té un objectiu molt senzill: fer el major nombre possible de quilòmetres durant 12 hores.

Horari

Inici: Dissabte a les 12:00.
Final: Diumenge a les 00:00.
Lloc: Pistes de Can Dragó – Av. Meridiana (Barcelona).

Inscripcions

• En el moment que s’obrin les inscripcions es podran fer a través d’aquesta mateixa web, a l’apartat d’inscripcions, per TPV, a un preu de 60 €.
• El dia de la prova hi haurà unes urnes on podran fer-se altres aportacions benèfiques addicionals de qualsevol quantia.
• Una vegada formalitzada la inscripció i si per qualsevol motiu l’atleta no pogués participar, preguem ho comuniqui a l’organització tan aviat com sigui possible. Els diners no seran retornats en cap cas al tractar-se d’un acte benèfic.
• El termini d’inscripció finalitzarà el 5 de desembre o quan s’arribi als 70 atletes inscrits.
Un cop exhaurits els 70 dorsals, no hi haurà llista d’espera i ningú més no es podrà inscriure.
• Les persones amb discapacitat visual que necessitin participar amb l’ajuda de guies, ho hauran de fer constar al formulari d’inscripció de forma obligatòria i abans del 5 de desembre hauran d’enviar un mail a 24hores@corredors.cat amb el nom, cognom, DNI i data de naixement de les persones que facin de guia.
• No està permesa la participació amb bastons, cadires de rodes, hand-bikes o qualsevol altre element que pugui dificultar la normal celebració de la competició.
• Les persones participants permeten, explícitament, que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement es publiquin a les llistes d’inscrits, així com a la de resultats parcials i finals, seguint la normativa establerta.
• Els inscrits cedeixen de manera expressa a l’organització, i sense límit temporal, el dret a reproduir la seva imatge en qualsevol tipus de reportatge o foto.
• Amb la inscripció a aquesta competició el participant eximeix als organitzadors de qualsevol possible dany, tant físic com psicològic, que pugui patir ell o causar a un altre participant.

Desenvolupament de la prova:

• Aquesta competició es celebra sota el reglament de la “International Association of Ultrarunners” (IAU Guidelines) i de la “International Association of Athteltics Federations” (IAAF Rules), que tots els corredors han de conèixer i accepten en el moment de tramitar la inscripció.
• La sortida de la prova és a les 12:00h, però els atletes hauran de presentar-se i recollir el seu dorsal a les instal•lacions entre les 9:30 i les 10:30h.
• En el moment de recollir el dorsal i el xip se li farà lliurament a cada atleta d’una samarreta commemorativa.
• L’organització cedirà als atletes un espai per poder ordenar tot el que necessitin durant la prova, i comptaran amb l’ajuda de voluntaris.
Si algun atleta vol portar una carpa, s’ha de posar en contacte amb l’organització, però en cap cas la podrà utilitzar en exclusivitat per falta d’espai per a carpes individuals.
• L’organització posarà a disposició dels atletes aigua, refresc de cola, beguda isotònica, fruita, fruits secs, barretes energètiques, i a més cafè i caldo durant la nit i pasta pel sopar de dissabte. Qualsevol altra necessitat dels atletes haurà de ser aportada pel propi corredor.
• Durant la prova els atletes ocuparan els carrers exteriors de la pista: els carrers 4 i 5. (Aquesta distribució es podrà veure alterada en funció del nombre de participants discapacitats amb necessitat de guia)
• La distància per la qual es multiplicarà el número de voltes realitzades és la longitud del carrer 4, de 422,37m
• La prova finalitzarà a les 00:00 de diumenge. Uns minuts abans l’organització entregarà uns cartrons amb el número de dorsal a cada corredor, que haurà de deixar al terra en el moment que soni la botzina final perquè els jutges de la competició puguin mesurar, amb roda calibrada, els metres del parcial de volta des de l’últim pas per la catifa del xip.
• Cada 3 hores s’efectuarà un canvi de sentit per compensar el nombre d’hores en què els atletes giren al voltant de la pista. Aquest gir serà anunciat i senyalitzat per l’organització.
• El dorsal s’haurà de portar sempre visible i en la part davantera.
• Qualsevol atleta retirat haurà de comunicar-ho a l’organització i tornar el xip.
• Està prohibit fer necessitats fisiològiques fora dels vestidors, lavabos i cabines químiques de les instal.lacions.
• Els jutges de la prova vetllaran pel compliment de la normativa de la IAU i la IAAF i amonestaran cautelarment amb una targeta groga o desqualificaran el participant si es repeteix l’incompliment de la norma.
• Control antidoping: Els atletes seleccionats per a realitzar els tests antidoping seran informats immediatament després de finalitzar la competició i seran acompanyats i supervisats pels “doping-stewards”, tant aviat com sigui possible per a realitzar la prova de dopatge. Els atletes que es neguin a realitzar el control o que donin positiu en el test, seran desqualificats.
• Hi haurà una zona de descans per als atletes que desitgin descansar. Els propis atletes s’hauran de portar tot el necessari per a la zona de descans (sac de dormir, mantes,…)
• Els lavabos i dutxes estaran disponibles durant el transcurs de la prova així com després de l’acabament de la mateixa.
• Aquesta prova serà controlada per ChampionChip.
• Hi haurà trofeu per als 3 primers classificats, tant en categoria masculina com en femenina. Tots els participants que arribin a meta rebran una medalla commemorativa. El lliurament de trofeus es realitzarà un cop finalitzada la prova.
• Els 5 primers de la classificació final de cada sexe que aconsegueixin superar la distància que fa que l’organització pugui optar a la consecució del GOLD LABEL que atorga la IAU aconseguiran inscripció gratuïta per la propera edició per la mateixa prova. Les distàncies a superar són 139 km en categoria masculina i 128 km en categoria femenina. Aquest premi és personal i intransferible i només serà vàlid per la propera edició.

Condicions especials per la situació sanitària

Serà una edició diferent, on ens hem vist forçats a fer canvis en el funcionament i circulació habitual que fem per Can Dragó. Intentarem que es noti el menys possible, però segur que comprendreu que cal posar per davant la seguretat sanitària.

Per aquest motiu, és important que llegiu el Pla d’actuació i prevenció Covid que tenim publicat al web, del qual us avancem alguns aspectes importants a tenir en compte:

– Per poder accedir a les instal·lacions, tots els corredors, acompanyants, voluntaris i organització haurem de presentar el certificat de vacunació amb pauta completa o PCR negatiu amb una validesa inferior a les 72h.
– Corredors i acompanyants (màxim un per corredor) haureu de portar signat el Document d’exempció de responsabilitat que us podeu descarregar a l’enllaç.
– Les instal·lacions de Can Dragó estaran dividides en 3 zones. A la Zona 1 només hi podran accedir els participants. A la zona 2, els acompanyants i l’organització i a la zona 3, el públic.
– La mascareta serà obligatòria en tot moment. Els participants se la podran teure als 200m de l’inici de la competició.
– A la zona de les carpes dels corredors caldrà mantenir la distància de seguretat entre persones que no siguin de la mateixa bombolla de convivència.

Gràcies per la vostra comprensió en aquests moments difícils.