La Campana

El so de les campanes d’un poble forma part de la seva essència, de la seva idiosincràsia, de la seva història, en definitiva, és consubstancial amb el propi poble i els seus habitants.

El campanar de l’església parroquial de Vacarisses té quatre campanes, dues antigues i dues de recents. Aquestes reemplacen altres dues que van ser destruïdes al començament de la guerra civil.

La campana més vella de Vacarisses, la que toca les hores, es molt antiga, concretament de l’any 1501. Es doncs anterior a l’església actual, bastida a finals del segle XVIII.

Aquesta campana reporta la primera representació d’una vaca com a emblema del poble, acompanyada de les lletres V i A, inicials del mot toponímic. Aquesta representació de la vaca com a símbol de Vacarisses, és sense cap mena de dubte, la més antiga que es coneix. La datació realitzada a la CAMPANA com una de les més antigues de Catalunya.

La Cursa de la Campana de Vacarisses donarà inici amb les campanades de les 9’00h. I a la finalització de la cursa, quan el primer corredor i la primera corredora facin la seva entrada pels primers carrers de la Vila, les Campanes tornaran a repicar per donar coneixement a tots els corredors de l’arribada dels primers classificats, masculí i femení.

Aquest any la Cursa de la Campana forma part del Circuit Activa’t  de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa juntament amb Mútua de Terrassa, amb coeficient 1,5